Ondersteuning en advies

Verenigingsondersteuning

Verenigingsondersteuning biedt ondersteuning op allerhande vragen die leven binnen de sportvereniging, bij vrijwilligers en in het sport- en beweegveld. De verenigingsondersteuners zijn het loket voor sportverenigingen voor al deze vragen. Zij helpen de sportverenigingen op weg, verbinden met andere organisaties of met andere ondersteuningsmogelijkheden. In hun netwerk met o.a. de Sportraad, gemeente, Gelderse Sport Federatie, Topsport Gelderland, sportbonden, NOC*NSF, Rabobank verenigingsondersteuning en het sportprofessionals netwerk weten zij altijd de juiste ondersteuning te vinden.

Verenigingsondersteuning wordt niet alleen aan sportverenigingen aangeboden, maar aan alle verenigingen die met vrijwilligers werken, maar ook ander sport en beweegaanbieders. Als er wordt gesproken over sportverenigingen dan wordt deze hele groep bedoeld. Verenigingsondersteuning in Apeldoorn is opgezet vanuit een convenant van 3 organisaties; Sportservice, Stimenz en de Sportraad waarbij er 2 verenigingsondersteuners zijn: de functie “Sport -en Beweegconsulent (verenigingen) bij Sportservice en bij Stimenz de functie “Verenigingsondersteuner Sport & Welzijn”.

Procesbegeleiding

Sportverenigingen spelen vaak in op veranderende omstandigheden. Het kan daarbij nuttig zijn om dat proces door een onafhankelijk persoon te laten begeleiden. De verenigingsondersteuners helpen graag bij het komen tot een gedragen proces.

Creatieve denksessies

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je had”. Bij sportverenigingen is het vaak lastig om een verandering in denken en doen door te voeren en dingen anders te gaan doen. Wij begeleiden creatieve denksessies aan de hand van de methode van Start2Create.

Bekijk meer informatie op de pagina van: Start2Create

Op deze pagina vindt u nog meer informatie over (een deel van) de ondersteuning -en adviesmogelijkheden. U kunt over al deze onderwerpen contact opnemen, of met een specifieke vraag over een ander onderwerp, met:

Arjan de Groot (Sportservice)                                                            
Sport -en Beweegconsulent (verenigingen)                    
06 82370418

adegroot@accres.nl

Tjeerd Lemstra (Stimenz)

Verenigingsondersteuner Sport & Welzijn

06 50458365

t.lemstra@stimenz.nl

Sportraad

De Sportraad Apeldoorn is een overkoepelend orgaan van in de gemeente Apeldoorn gevestigde sportverenigingen. De werkzaamheden van de Sportraad richten zich vooral op:

  • Het verlenen van begeleiding en ondersteuning van haar leden in de ruime zin van het woord.
  • De bevordering van de sport in Apeldoorn in al haar verschijningsvormen.
  • De stimulering van de sportdeelname in Apeldoorn.

Missie

De Sportraad creëert vanuit binding met de Apeldoornse sportverenigingen zo optimaal mogelijke omstandigheden om de bij haar aangesloten georganiseerde sportclubs in de gelegenheid te stellen hun doelen met betrekking tot de uitoefening van de sport te kunnen realiseren om zo het contingent sporters binnen de gemeente Apeldoorn te maximaliseren.

Visie

De Sportraad positioneert zich als DE zelfstandige autonome instelling van, voor en door vrijwilligers betrokken bij de sport, die de gesprekspartner is voor alle betrokken partijen zoals bijvoorbeeld Accres, Stimenz, de SESAM Academie, de gemeente Apeldoorn, het onderwijs, het bedrijfsleven en de provincie Gelderland gericht op de sportbeoefening binnen de gemeente Apeldoorn als het gaat om belangenbehartiging, beleidsadvisering en beleidsanalysering richting de Gemeente en genoemde partijen. Hiernaast verzorgt de Sportraad serviceverlening, advisering en deskundigheidsbevordering gericht op continuering van de sport / de sportverenigingen alsook het bevorderen van sportstimulering op zowel structurele als projectmatige basis.

Bekijk meer informatie op de pagina van: de Sportraad

Sportraad Apeldoorn
Sport
Gemeente Apeldoorn
Apeldoorn

Rabobank verenigingsondersteuning

Binnen een club hebben we elkaar nodig! We delen samen de liefde van onze club. Iedere dag weer. Samen dragen we deze trots en bouwen we aan onze dromen. Al kunnen we ook niet altijd alles zelf dragen. Gelukkig zijn er ook andere schouders die kunnen en willen bijdragen. Met plannen, ideeën en expertise op de meest uiteenlopende terreinen. Rabo ClubSupport is van en voor de club! De Rabobank bied deze ondersteuning aan in samenwerking met o.a. NOC*NSF.

Bekijk meer informatie op de pagina van NOC*NSF Rabo ClubSupport: Rabo ClubSupport

Sport & Beweegakkoord Apeldoorn

Het Apeldoornse Sport & Beweegakkoord betreft een goede en brede set afspraken tussen diverse partijen uit het sportlandschap en het maatschappelijk veld van de gemeente Apeldoorn over hoe zij met elkaar ambities op het gebied van sport en bewegen binnen de gemeente willen bereiken. 

Het betreft zes deelakkoorden:
1. Verbinding, zichtbaar en promotie van sport en bewegen in Apeldoorn
2. Sport en bewegen voor iedereen
3. Duurzame sportinfrastructuur
4. Vitale sport- en beweegaanbieders in een positieve sportcultuur
5. Van jongs af aan vaardig in bewegen
6. Topsport dat verbindt en inspireert voor talenten en ontwikkeling

Via het Apeldoornse Sport & Beweegakkoord zijn er ook mogelijkheden tot ondersteuning van ambities van sportverenigingen. 

Bekijk voor meer informatie op de pagina van de Gemeente: Sport en Beweegakkoord Apeldoorn

Je kan ook contact opnemen met de verenigingsondersteuners helpen die je graag op weg met de mogelijkheden via het Sport en Beweegakkoord.