Vrijwilligers

Vrijwilligers en (ander kader) van sportverenigingen zijn de spil binnen de sportvereniging. Ze zorgen ervoor dat trainingen worden verzorgd, wedstrijden kunnen worden gespeeld, het complex wordt onderhouden, de vereniging wordt bestuurt en nog veel meer. Het is dan ook heel belangrijk om te investeren in deze sleutelfiguren binnen de vereniging. 

Hieronder staan een aantal mogelijkheden waar trainingen en opleidingen zijn te vinden voor vrijwilligers (en ander kader) van de sportvereniging. 

Vrijwilligersacademie

De vrijwilligersacademie is er voor iedere vrijwilliger die zichzelf verder wil ontwikkelen. Hier publiceren we trainingen, cursussen, workshops en open evenementen. 

Vrijwilligers doen goed en belangrijk werk. (Bij)scholing kan hierbij een welkome ondersteuning zijn. Een manier om aanvullende kennis op te doen, nieuwe vaardigheden te leren. Kortom: een manier om jezelf te ontwikkelen. Dat kan van alles zijn: een cursus PR en Publiciteit, uitleg over veilig(er) werken, handreikingen om effectief te vergaderen.

De vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te ondersteunen bij hun werk. Daarom vind je op de website van Apeldoorn Pakt Aan het complete aanbod van deskundigheidsbevordering in Apeldoorn. We laten zien welke training waar geboden wordt, zodat kennis gedeeld en verkregen kan worden. Zo helpen we vrijwilligers te groeien in de belangrijke rol die zij vervullen.

Kun je jouw gewenste vrijwilligerstraining niet vinden? Neem gerust contact met de verenigingsondersteuners. Heb je zelf een training, workshop of bijeenkomst te delen met de vrijwilligers in Apeldoorn? Plaats dan jullie training in onze activiteitenagenda.Bekijk meer informatie over de Vrijwilligersacademie op: Vrijwilligersacademie