Consulent bewegingsonderwijs

Bij Sportservice hechten we er veel waarde aan dat op alle basisscholen genoeg voorzieningen zijn om de kinderen voldoende te laten bewegen. Goede motorische vaardigheden leveren een goede bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en cognitie van het kind. Uit onderzoek is gebleken dat in 2019 slechts 56% van de kinderen tussen de 4 en 11 jaar voldeed aan de beweegnorm. De beweegnorm was daarbij één uur matig intensief bewegen per dag en 3 uur per week spier- en botversterkende activiteiten.

Een groot deel van de tijd zitten kinderen op school. Daar valt dus nog veel winst te halen. Dit kan bijvoorbeeld door het invoeren van een dynamische schooldag en het toepassen van bewegend leren. Naast het feit dat kinderen dan effectief meer bewegen is ook bewezen dat kinderen beter leren door te bewegen. Er zijn dus vele voordelen voor de school om een kind meer in beweging te laten komen. Om hiervoor ideeën op te doen beschikken wij over een consulent bewegingsonderwijs die graag met u meedenkt.

Wat kan de bewegingsonderwijs consulent betekenen voor uw school?

  • Coaching bieden aan groepsdocenten met bewegingsonderwijs bevoegdheid om het bewegingsonderwijs kwalitatief beter te laten zijn
  • Meedenken in mogelijkheden om het gymrooster passend te krijgen
  • Meedenken aan beweegmogelijkheden in en rondom de school
  • Meer vragen?

    Voor meer informatie of vragen rondom een consult bewegingsonderwijs kunt u contact opnemen met Frank Hofland via fhofland@accres.nl.